16
2022 November

MANUALI “LIRIA E SHPREHJES DHE GJUHA E URREJTJES – NË LENTEN E STANDARDEVE NDËRKOMBËTARE DHE KOMBËTARE”

Qendra Europiane në bashkëpunim me Mbretërinë e Holandës, përmes Programit Rajonal të Shtetit të së Drejtës për Ballkanin Perëndimor (MATR...

25
2019 November

Të drejtat e grave, shteti që mban vendin e parë

Zvicra, e cila promovon barazinë e grave në vendin e punës, është renditur si vendi më i mirë për të drejtat e grave, njoftoi Organizata për...

25
2019 November

Roli dhe të drejtat e gruas shqiptare në kohën e Perandorisë Osmane

Jeta e femrës në Perandorinë Osmane, veçanërisht në të drejtat që asaj i njihte ligji, ishte më e rregullt. Të gjitha këto kishin të drejt...

22
2019 November

Studiuesja e të drejtave gjinore arrin sukses ligjor në mbrojtjen e të drejtave pronësore të grave

Luljeta Aliu, hulumtimi i së cilës iu shpërnda mediave, politikanëve dhe shoqërisë civile në Prishtinë më 5 mars, qëndron prapa një fushate...